Wave for Support

The 1895 Wave for Support

Design / Ontwikkeling

De Belgische Voetbalbond en de 1895 Belgium Fan Club bedachten de “Wave for Support” om onze zorgverleners tijdens de uitdagende Coronavirus-tijden een hart onder de riem steken. De leden van de fan club kozen ervoor om specifiek de heldhaftige vrijwilligers van het Rode Kruis te steunen met deze actie.

De Ideale wave

Een platform voor supporters

The 1895 Wave for Support is een platform dat supporters toelaat om deel te nemen aan een lange virtuele Mexican Wave. Bezoekers uploaden een korte video waarin ze hun armen de lucht in gooien, en het platform verweeft alle video’s tot één naadloze wave.

Het platform ondersteunt allerhande video formaten en de video’s worden automatisch bijgesneden zodat ze de gewenste formaat en lengte hebben.

Design & ontwikkeling

Pure Communication werkte reeds eerder samen met de Belgische Voetbalbond, en ook nu werden we ingeschakeld als creatieve en technische partner. We werkten hun concept uit tot een aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk eindproduct. Hierbij verzorgden we het design van de website (en de afgeleiden voor o.a. social media), en we waren verantwoordelijk voor de volledige front- en backend ontwikkeling.

We deden beroep op onze ervaring met video-verwerking die we hebben opgedaan door talloze samenwerkingen met o.a. Ketnet (Interactieve Fictie) en JBC (Liedje voor Sinterklaas). Dankzij deze ervaring konden we de klant adviseren over de technische mogelijkheden en uitdagingen en gingen samen met hen op zoek naar de optimale oplossing.

RBFA

Design / Ontwikkeling