C-mine

C-mine

Design / Ontwikkeling

C-mine is een creatieve hotspot voor artistiek talent, geclusterd op een unieke industriële mijnerfgoedsite. Geworteld in het verleden helpt C-mine de toekomst vormgeven.

Stad Genk schakelde Pure Communication in om een nieuwe website te designen en te ontwikkelen die de veelzijdigheid en het rijke aanbod van C-mine volledig tot zijn recht laat komen.

Drupal

De C-mine website is gebouwd met Drupal. De website is een rijke bron van data die niet alleen via het CMS zelf wordt ingegeven, maar die ook wordt gevoed door externe bronnen (Ticketmatic). Die data moet op zijn beurt doorgestuurd worden naar andere platformen (UitDatabank). Drupal vormde het ideale CMS om deze multidirectionele datakoppelingen op een performante en efficiënte manier op te zetten.

Responsive design

Bezoekers gebruiken steeds vaker een mobiel toestel om een website te bezoeken. Al onze websites worden daarom van begins af aan geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Dit was zeker ook het geval voor de website van C-mine. Bezoekers moeten spontaan, en via eender welk toestel, de site kunnen raadplegen om bv. te kijken of er een interessant event is, tickets te kopen of om praktische informatie te raadplegen.

Data synchronisatie

We streven er steeds naar om het beheer van onze websites zo eenvoudig mogelijk te maken. Aangezien de tickerverkoop via Ticketmatic gebeurt, en we niet willen dat de website beheerders dezelfde inhoud meermaals moeten ingeven, hebben we een volledig geautomatiseerde synchronisatie tussen Ticketmatic en Drupal opgezet. De evenementen moeten slechts één maal ingegeven worden, in Ticketmatic, en komen automatisch op de website terecht. Men kan, indien gewenst, wel extra informatie toevoegen aan een evenement via het Drupal CMS. Men kan zelfs volledige evenementen manueel in Drupal aanmaken.

De synchronisatie stopt echter niet bij Ticketmatic. De evenementen worden tevens volledig automatisch vanuit Drupal doorgecommuniceerd naar de UitDatabank. Op deze manier bereiken de evenementen een nog groter publiek, zonder extra inspanning voor de beheerders.

Ticketing

De tickerverkoop gebeurt grotendeels via Ticketmatic. De evenementen worden automatisch van Ticketmatic overgenomen en op een performante manier met de site gesynchroniseerd. Aangezien het niet mogelijk is om alle evenementen telkens live van Ticketmatic binnen te halen voor elk website-bezoek, worden de evenementen in Drupal gecached. Op die manier kunnen ze razendsnel getoond worden.

Bij het verkoop van tickets is het echter wel belangrijk dat de bezoeker de laatste informatie heeft over de beschikbaarheid ervan. Informatie over ticket-beschikbaarheid wordt daarom wel live opgehaald van Ticketmatic.

De synchronisatie gebeurt dus deels periodiek en deels live.

Design / Ontwikkeling