Welkom in de Wilton

De Wilton Op Stelten

Design / Ontwikkeling

“Welkom in de Wilton” is een humoristische Ketnet serie voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De knotsgekke sitcom gaat over het gelijknamige hotel, zijn uitbaters en zijn gasten. De hoofdrollen worden ingevuld Danny Timmermans, Leonard Muylle, Sarah Van Overwaelle, Daphne Wellens, Abdelhadi Abaaddi, Dries De Win en Matteo Simoni. Die laatste verzorgt de stem van Tjip, de zachtaardige robot die kortsluitingen ondervindt wanneer hij onder druk komt te staan.


In opdracht van Ketnet maakten we twee games die het verhaal van de Wilton in een interactieve vorm tot het doelpubliek brengen. Beide games focussen op het robot personage Tjip en diens neurotische trekjes.

Tjip Fixen

Het spel “Tjip Fixen” vertelt het verhaal van Tjip die overstuur is omdat zijn favoriete filmster, de beeldschone Angelina, op bezoek komt. Hij kan zijn zenuwen niet de baas en ondervindt een grote kortsluiting die hij niet zomaar te boven komt. De speler krijgt de opdracht om de interne bedradingen van Tjip correct te verbinden, zodat hij weer de helemaal de oude wordt.

De Wilton op stelten

In het spel “De Wilton op Stelten” kijk je door de ogen van Tjip en probeer je ervoor te zorgen dat het hotel mooi opgeruimd is alvorens de gasten arriveren. Het spel leidt je door 8 belangrijke locaties uit de serie, waar je telkens 10 objecten dient terug te vinden. Als het even te moeilijk wordt, kun je gebruik maken van de power-ups om je te assisteren.

HTML 5

De games werden volledig met moderne webtechnologieën gemaakt, zodat je ze kunt spelen in alle moderne browsers, zonder dat je enige plug-ins of add-ons moet installeren. Afhankelijk van de capaciteiten van je browser, activeren of deactiveren we geavanceerde features, zodat je telkens een optimale speelervaring hebt.

Ketnet Jr app

Je vindt de games niet enkel terug op ketnet.be, maar ook in de gratis Ketnet Jr app. We hebben er namelijk voor gezorgd dat ze volledig compatibel zijn met courante tablets en smartphones. Zo zorgden we er voor dat de spellen zich automatisch aanpassen aan de grootte van het scherm.

De Ketner Jr app vind je in de Google Play Store en iOS App Store.