Boeva the Game

Boeva the Game

Concept / Wireframing / Design / Ontwikkeling

“Boeva the Game” is een interactieve ode aan enkele klassiekers uit de gaming geschiedenis. In opdracht van Ketnet produceerden we deze digitale extensie van het TV programma “Boeva & the Games”.

8 Minigames

We doken in de geschiedenis en maakten een selectie van enkele memorabele videogame genres. We lieten ons hierbij inspireren door klassiekers als Pong, Pacman, Super Mario, Outrun, Virtua Cop, Street Fighter, Rock Band, Angry Birds en Wario Ware.

De game concepten werden gedeconstrueerd tot hun pure essentie en getransformeerd tot 8 minigames. Deze herhalen zich in een eindeloze loop, maar worden steeds sneller en moeilijker. In latere levels gooien we verrassende gameplay elementen in de mix om de beste spelers een extra uitdaging te bezorgen in hun race naar de topscore.

Het verhaal

De minigames worden aan elkaar gelinkt door het verhaal van William Boeva, comedian en presentator van het TV programma, die droomt om zijn eigen game te ontwikkelen. In zijn dromenwereld wordt zijn fantasie werkelijkheid en is hij de held van zijn eigen videogame avontuur.

Concept / Wireframing / Design / Ontwikkeling